Tato odrůda estragonu dorůstá do výšky 40-60 cm. Silné lodyhy nesou úzké zelené kopinaté listy. V našich podmínkách kvete vyjímečně jen ve velmi teplém období drobnými bílými květy. Celá rostlina je velmi aromatická, používá se zejména ve francouzské gastronomii. Skvěle doplňuje pokrmy z masa, ryb a zvěřiny. Má i léčivé účinky a blahodárně působí na trávicí ústrojí. Konzumace je možná v čerstvém i sušeném stavu. Můžeme sklízet až třikrát za sezonu, kdy rostlinu hluboce seřízneme a nadzemní část sušíme ve svazcích v suché a dobře větrané tmavé místnosti.
Vyžaduje teplé, dobře chráněné stanoviště na slunci s dostatkem světla. Půdy by měly být dobře propustné, kypré a humozní. Estragon je víceletá bylina, ale v našich podmínkách zpravidla nepřečká tuhé mrazy. Lze ho vysazovat do volné půdy a pěstovat jako sezonní. V teplých zimách může pod zakrývkou přečkat. Jistější ale jeho přezimování v nádobě v chladnější světlé místnosti a za omezené zálivky.